PS4 pro

Откъде да купя PS4 и PS4 pro?

Съвременните геймърски конзоли предлагат завладяваща графика и звук, сравними с компютърните игри. Един от лидерите в областта е SONY с нейната серия от телевизионни приставки PlayStation. С всяко ново поколение, конзолата става по-елегантна и с повишена производителност. В следващите редове ще стане дума за поколението PS4 и неговата Pro версия, а от сайта за онлайн обяви Bazar.bg ще дадат някои съвети за безопасна покупка на употребявани стоки.

С какво се отличава обичайния PS4 и неговата Pro версия

Обичайният вариант на игровата конзола беше представен през февруари 2013 година, като продажбите започнаха цели девет месеца по-късно – през септември същата година. PS4 е оборудван с осемядрен процесор на AMD, чиято тактова честота е 1,6 GHz. Хардуерът е оборудван с 8GB RAM и 500GB твърд диск.

През 2016 година се появи Плейстейшън Pro на Sony, както и по-тънката Slim версия. Разликата между двете е значителна, още на пръв поглед – професионалният вариант е видимо по-внушителен по размери и е с 3,5 кг. по тежък от PS4. Разбира се, това се дължи на обновения и по-производителен хардуер, предлагащ възпроизвеждане на игрите в до 4K резолюция. Pro модификацията е с овърклокнат 8-ядрен процесор x86-64 AMD Jaguar с тактова честота 2,1 GHz, а графичният адаптер е вграден и с повишена производителност до 4,2 терафлопа.

Кой от двата варианта да изберете

PS4, в сравнение с Pro, се предлага на значително по-евтина цена и е с по-компактни размери. Той е идеален за собствениците на телевизори, които изобразяват разделителна способност от 1920 по 1080 пиксела. Ако не възнамерявате скоро да сменяте телевизора си, който да възпроизвежда до 4K резолюция, препоръчително е да заложите на PS4 при покупката.

Ако сте в търсене на игри с 60 FPS (кадъра в секунда) и искате да получите висококачествена графика или обичате добавената реалност с очилата на Sony, конзолата с приставка Pro е за вас. Както вероятност стана ясно, за да се насладите максимално на високото качество на графиката, телевизорът ви ще трябва да поддържа 4K разделителна способност. Цените на Pro версията при покупката ще са значително по-високи, но това вече знаете защо е така.

Как да направите по-евтина покупка

PS4

За по-евтината покупка на конзолите PS4 или PS4 Pro трябва да се насочите към сайтовете за обяви, където ще откриете различни оферти на употребявани стоки. Там има оферти на различни популярни заглавия на видеоигри, както и възможност за покупка на отделни контролери. В тези сайтове офертите се предлагат от различни частни търговци и могат значително да варират, което прави избора по-гъвкав.

Ако искате да получите гаранция при покупката на PS4 или на Pro варианта, насочете се към специализираните магазини за техника. В отделни случаи има раздели за предлагане на конзоли Плейстейшън втора ръка. Те са предварително тествани и са пълнофункционални, с различна степен на следи от употреба по корпуса. Наличностите в тези обекти са големи и на купувачите се предлага опция за покупка на изплащане. Така имате възможност да се възползвате от по-изгодна оферта, в сравнение с придобиване на нова конзола и същевременно да я изплащате на вноски.

Ако сте в търсене на чисто нов PS4 или неговата Pro версия, но все пак искате да направите по-изгодна покупка, следете промоциите във физическите или интернет-магазините. Отделните обекти самостоятелно определят, кога да намалят цените на продуктите си, но има и специални дни за големи намаления. Такъв е „Черният петък„, когато всички търговци правят огромни намаления на предлаганите стоки.

Какво трябва да проверите преди покупката

  • направете визуален оглед на конзолата – препоръчително е следите от употреба да са минимални и да липсват каквито и да е пукнатини и следи от удар;
  • хлабави ли са конекторите – HDMI и USB входовете трябва да са стегнати и да няма големи луфтове. Ако такива има, то вероятно може и да не сработват правилно;
  • работят ли контролерите – при включване, направете навигация из менютата и проверете как сработват бутоните при някоя игра;
  • конзолата прегрява ли – направете тестова игра с продължителност около 30-35 минути и вижте дали липсва ефектът на „замръзването“ и дали PS4 или Pro моделът не се самоизключва поради прегряване.

Тези препоръки са особено валидни при покупка на обичайната или Pro конзола от онлайн-обяви. От платформата Bazar.bg също препоръчват да не предплащате поръчания продукт. Непременно се разберете с търговеца да изпрати пратката с предварителен тест и преглед преди плащане. Пропускайте обявите без снимка и описание. Уверете се, че търговецът, от който ще правите покупка, има добър рейтинг на успешно приключените сделки до момента и не се подвеждайте по крайно евтините оферти. Подобна придобивка ще има огромен физически или хардуерен проблем.

От сайта за обяви препоръчват да не правите покупка без кутия и документи. Липсата им може да означава, че устройството е откраднато. Дори и собственикът да твърди, че кутията и документите са изхвърлени в коша, ако планирате последващата продажба на устройството, то това ще стане трудно.

Как правилно да се грижите за своя PlayStation

За да работи максимално дълго време, новозакупеният Плейстейшън трябва да се държи далеч от пода, тъй като там се концентрират космите от домашните любимци и лесно ще попаднат във вътрешността. Препоръчително е избягването на стъклените повърхности, тъй като лесно привличат прахта и част от нея ще се озове във вътрешността на корпуса – почистването трябва да е около веднъж седмично. Не се препоръчва стоенето на PlayStation в помещения, където се пуши, тъй като цигареният дим замърсява повърхността на корпуса още по-бързо.

Горещо препоръчително е устройството да се държи далеч от обекти, излъчващи топлина. Това ще попречи на нормалното охлаждане на системата и може да се стигне до прегряване. Редовно забърсвайте корпуса с влажна кърпа и подсушавайте, което ще намали задържането на праха по повърхността. Ако се планира ремонт в помещението и повишено количество прах, непременно дръжте техниката в подходящ калъф или на друго място, където е чисто и проветриво.

Write a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *